Proje Geliştirme ve
Koordinasyon Birimi

Ufuk 2020 İşbirliği Programları Proje Yazma Eğitimi 16-17 Kasım 2017

Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü Proje Geliştirme ve Koordinasyon Birimi tarafından  16-17 Kasım 2017 tarihlerinde Çukurova Üniversitesi Dış İlişkiler Binası’nda "Ufuk 2020 İşbirliği Programları Proje Yazma Eğitimi" düzenlendi. Birim koordinatörü Prof. Dr. Süha BERBEROĞLU açılış konuşmasına Proje Geliştirme ve Koordinasyon Biriminin  tanıtımını yaparak başladı. Birim olarak bugüne kadar Tıp, Ziraat, Su Ürünleri, Eğitim ve İktisadi İdari Bilimler Fakültelerinde görev yapan öğretim elemanlarına Ufuk 2020 genel bilgilendirme eğitimleri ve ikili görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirtti. Proje Geliştirme ve Koordinasyon Biriminin üniversitemiz araştırmacılarına proje başvuru ve raporlama aşamasında teknik destek sağladığını belirten Prof. Dr. Süha BERBEROĞLU, Avrupa Birliği projeleri ile ilgili soru, görüş ve öneriler için Dış İlişkiler Binasında bulunan Proje Geliştirme ve Koordinasyon birimi ofisinden destek alınabileceğini açıklayarak sözü eğitmenlere bıraktı. Sabancı Üniversitesi'nden Abdurrahman Türk ve Can Kartoğlu'nun eğitmen olarak yer aldığı  "Ufuk2020 İşbirliği Programları Proje Yazma Eğitimi"ne Su Ürünleri, Ziraat ve Tıp Fakültelerinden toplam 35 öğretim üyesi katıldı. Ufuk2020 Programı hakkında genel bir bilgilendirme ile başlayan eğitim, bir Ufuk2020 projesi yazma, sunma ve yürütme becerilerinin nasıl geliştirilebileceğine yönelik bilgileri içeren sunumlar ve uygulamalarla devam etti. İki gün süren eğitim üniversitemizin de ortak olarak yer aldığı « ESSnuSB »  Ufuk2020 projesinin yürütücüsü Fizik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Aysel KAYIŞ TOPAKSU’nun başarı hikayesini paylaşmasıyla sona erdi.